Vinnytsia öppnar det fjärde ukrainska representationskontoret i Bryssel

Vinnytsia öppnar det fjärde ukrainska representationskontoret i Bryssel

Vinnytsia öppnar det fjärde ukrainska representationskontoret i BrysselVinnytsia, en stad i västra centrala Ukraina, har öppnat ett representationskontor i Bryssel. Kontoret är beläget i Europeiska regionkommitténs kontor och kommer att fungera som en plattform för Vinnytsia för att stärka sina band med EU.

Andriy Ocheretny, vice borgmästare i Vinnytsia, sa att öppnandet av kontoret är ett “betydligt steg” för staden. “Decentraliseringen måste fortsätta trots externa utmaningar”, sade han. “Aktiv internationell diplomati i de ukrainska städerna och regionerna är en mycket viktig aspekt av denna process.”

Regionskommittén är en EU-institution som företräder städernas och regionernas intressen i hela blocket. Regionskommitténs erbjudande om kontorslokaler till Vinnytsia är en del av dess bredare stödpaket för Ukraina, som syftar till att hjälpa landet att återhämta sig från kriget med Ryssland.

Patrick Molinoz, ordförande för Regionskommitténs kommission för medborgarskap, styrelseformer, institutionella och yttre frågor (CIVEX), sa att Ukrainas städer och regioner kommer att vara “nyckel” i landets anslutning till EU. “De kommer att vara de som implementerar EU:s politik och lagstiftning på plats”, sa han. “Det kommer att vara de som interagerar med medborgarna.”

Öppnandet av Vinnytsia-kontoret är ett tecken på de växande banden mellan Ukraina och EU. EU har gett miljarder euro i ekonomiskt och militärt bistånd till Ukraina sedan krigets början. EU arbetar också för att hjälpa Ukraina att integreras i EU:s inre marknad.

Om Vinnytsia

Vinnytsia är ett stort transportnav med starka livsmedelsförädlings-, maskin- och textilsektorer. Staden är också ledande i Ukrainas energiomställning. Vinnytsia har en befolkning på cirka 370 000 människor.

Ytterligare information

  • Staden Lviv, regionen Dnipropetrovsk, och den helt ukrainska sammanslutningen av samhällen har redan representationskontor i Regionskommitténs kontor.
  • Regionskommitténs program för unga folkvalda politiker är ett nätverk av folkvalda politiker under 40 år. Svitlana Yarova, ledamot i Vinnytsia kommunfullmäktige, är medlem i programmet.

Europatrender News

Källa: Regionskommittén

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab