Paneuropeiskt parti säkrar fem platser i EU-valet

Paneuropeiskt parti säkrar fem platser i EU-valet

Paneuropeiskt parti säkrar fem platser i EU-valetI ett historiskt ögonblick för europeisk politik har Volt, ett paneuropeiskt parti, säkrat fem platser i Europaparlamentet efter att ha deltagit i sitt andra val. De nyvalda ledamöterna av Europaparlamentet (MEP) kommer att representera väljare över hela Europa, över nationsgränserna.

Den mångsidiga gruppen av ledamöter från Volt inkluderar Anna Strolenberg och Reinier van Lanschot från Nederländerna, samt Damian Boeselager, Nela Riehl och Kai Tegethoff från Tyskland. Noterbart är att Damian Boeselager, som var den första Volt-ledamoten som valdes 2019, har återigen säkrat sin plats.

Volts uppdrag fokuserar på demokratiska reformer inom Europeiska unionen för att göra valet mer europeiskt etc., rättvis migrationspolitik, konkreta steg mot en europeisk armé, förnybar energiförsörjning över hela kontinenten och stärka medborgarna i socialt rättvisa samhällen. Medan Volts paneuropeiska policy utvecklas på europeisk nivå, sker deras genomförande genom nationella och lokala organ.

Francesca Romana D’Antuono, en av partiledarna för Volt, betonade partiets tillväxt:

“2019 var Volt valbar i sju länder, efter att ha grundats bara två år tidigare. Nu har vi expanderat till 15 länder, uppbackade av över 24 000 medlemmar över hela Europa.”

Mels Klabbers, den andra partiledaren för Volt Europa, lyfte fram partiets unika tillvägagångssätt:

“Våra Volt-parlamentsledamöter representerar inte bara sina hemnationer; de delar en kollektiv europeisk identitet. Vi har inte holländska eller tyska parlamentsledamöter; vi har europeiska parlamentsledamöter som representerar medborgare över gränserna.”

Volts vision är ett progressivt Europa med en demokratiskt vald europeisk regering, ett socialt rättvist samhälle, en klimatskyddande ekonomi och självbestämd digitalisering. Partiet anser att demokratiskt deltagande på gräsrotsnivå är avgörande för Europas hållbara och socialt rättvisa framtid.

Över hela kontinenten är tusentals människor i alla åldrar och yrken involverade i Volts rörelse, som formar dess mål och förespråkar förändring i över 30 länder och hundratals städer.

Källa: Pressmeddelande på Volt Europas officiella webbplats.

Europatrender news

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *