Tre europeiska regioner tilldelas utmärkelser för att främja entreprenörskap och innovation

Tre europeiska regioner tilldelas utmärkelser för att främja entreprenörskap och innovation

Tre europeiska regioner tilldelas utmärkelser för att främja entreprenörskap och innovationVid en ceremoni som hölls den 20 juni tillkännagav Europeiska regionkommittén vinnarna av årets utmärkelser för European Entrepreneurial Region (EER). Galicien (Spanien), Krapina Zagorje (Kroatien) och Mazowieckie (Polen) fick årets utmärkelser för sina innovativa strategier för att stödja små och medelstora företag (SMF) och främja entreprenörskap.

Entreprenörskap och innovation

ReK:s ordförande Vasco Alves Cordeiro betonade vikten av dessa regioners ansträngningar för att främja en blomstrande miljö för små och medelstora företag och samtidigt ta itu med utmaningar som gröna och digitala omställningar. Jaroslava Pokorná Jermanová, ordförande för ReK:s kommission för ekonomisk politik, betonade betydelsen av partnerskap och engagemang för att genomföra ambitiösa visioner för hållbar tillväxt.

Galicien

Galicien fick främst priset för sitt fokus på landsbygdsföretagande för att vitalisera samhällen och bekämpa avfolkning och åldrande. Genom att stärka lokala entreprenörer och etablerade företag har Galicien skapat en samarbetsmiljö för ekonomisk utveckling och skapande av jobb.

Fokus: Återuppliva landsbygdssamhällen, bekämpa avfolkning och åldrande befolkning genom entreprenörskap.

Strategi: Att stärka lokala entreprenörer och företag, skapa en samarbetsmiljö för den offentliga-privata sektorn och etablera en One-Stop Shop för landsbygdsföretag.

Nyckelprojekt: Ett nätverk av entreprenörskaps- och sysselsättningsstödcenter, samarbets- och sociala projekt för digitala nomader.

Krapina Zagorje

Krapina Zagorje fick utmärkelsen för sin strategi att modernisera små och medelstora företag inom traditionella sektorer som turism och hantverk. Regionens tillvägagångssätt kombinerar ansträngningar för att förbättra turismens konkurrenskraft och hållbarhet med investeringar i hantverksföretag, främjande av jobbskapande och bevarande av traditionell kompetens.

Fokus: Öka innovation och modernisera små och medelstora företag inom traditionella sektorer som turism och hantverk.

Strategi: Att stärka turismens konkurrenskraft och hållbarhet, investera i hantverksföretag, främja sysselsättning och bevara traditionella färdigheter.

Nyckelprojekt: Använda nationella och EU-medel, expertis inom projektledning genom Zagorje Development Agency (ZARA) för att implementera hållbara metoder och initiativ för ekonomisk tillväxt.

Mazowieckie Voivodeship

Mazowieckie Voivodeship vann för sin ambition att bli en innovationsledare i centrala östra Europa. Regionens strategi fokuserar på att skapa en stödjande miljö för nystartade företag liksom små och medelstora företag, med dedikerade program för ukrainska medborgare för att hjälpa Ukrainas ekonomiska återhämtning.

Fokus: Etablera regionen som en innovationsledare i centrala östra Europa.

Strategi: Skapa en välkomnande miljö för nystartade företag liksom små och medelstora företag, särskilda program för ukrainska medborgare, främja hållbar och motståndskraftig ekonomisk utveckling genom tvärregionalt samarbete.

Nyckelprojekt: “Mazovian Start-Up Habitat”-projekt som erbjuder bidragsstöd, konsulttjänster och tävlingar som främjar entreprenörskap och innovation.

European Entrepreneurial Region

EER-priset syftar till att identifiera och belöna regioner i EU med enastående entreprenörspolitiska strategier. De vinnande regionerna kommer att följas under 2025 för att bedöma genomförandet av deras prisbelönta strategier.

För mer information om EER-utmärkelsen och tidigare vinnare, besök Europeiska Regionkommitténs webbplats här.

Europatrender News 

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *