European Entrepreneurial Region Award 2025 med fokus på EUs motorer

European Entrepreneurial Region Award 2025 med fokus på EUs motorer

BRYSSEL, Belgien – 20 november 2023 – Europeiska regionkommittén (Region) tillkännagav idag att ansökningar för European Entrepreneurial Region Award 2025 (EER) öppnats som fokuserar på EUs motorer för ekonomi, innovation och entreprenörskap. Priset uppmärksammar städer, regioner och kommuner som främjar en företagsvänlig miljö och främjar skapandet, innovationen och tillväxten av små och medelstora företag (SMF).

European Entrepreneurial Region Award 2025 med fokus på EUs motorer“EER-Award belyser lokala och regionala aktörers roll för att driva ekonomisk tillväxt och skapa jobb”, säger Vasco Alves Cordeiro, ordförande för Europeiska regionkommittén. “Vi letar efter territorier som implementerar innovativa och effektiva strategier för att stödja små och medelstora företag och bygga en mer motståndskraftig och konkurrenskraftig europeisk ekonomi.”

EER-utmärkelsen är öppen för alla EU-territorier, oavsett deras storlek, rikedom eller specifika kompetenser. Lokala och regionala myndigheter kan lämna in sina ansökningar fram till den 20 mars 2024. Vinnarna av EER-priset 2025 kommer att tillkännages under ReK:s plenarsession i juni 2024.

För mer information om EER-priset och hur du ansöker, besök följande webbplats: https://cor.europa.eu/en/engage/Pages/european-entrepreneurial-region.aspx

De senaste årens vinnare:

  • 2020: Gdansk och Pommern (Polen), Göteborg (Sverige), Navarra (Spanien)​
  • 2021 – 2022: Castelo Branco (Portugal), Gabrovo (Bulgarien), Helsingfors-Nylandsregionen (Finland), Madridregionen (Spanien), Provence-Alpes-Côte d’Azur (Frankrike), Silesia Voivodeship (Polen)
  • 2023: Barcelona (Spanien), Penela (Portugal), Västpommern (Polen)
  • 2024: Famalicao (Portugal), Friuli Venezia Giulia (Italien) och South Moravia & Brno (Tjeckien).

Europatrender Nyheter

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab