Europeiska kommissionen avslöjar plan för prestigefylld europeisk examen

Europeiska kommissionen avslöjar plan för prestigefylld europeisk examen

Europeiska kommissionen avslöjar plan för prestigefylld europeisk examenBRYSSEL – I sin strävan att förbättra högre utbildning släppte Europeiska kommissionen idag en plan som beskriver vägen för att skapa en “europeisk examen”. Detta skulle symbolisera akademiskt samarbete över hela Europeiska unionen, i syfte att främja en känsla av delad europeisk identitet.

Den europeiska examen skulle bygga på ett europeiskt samarbete mellan universitet. Där studenter kan studera vid flera EU-institutioner, få värdefulla tvärkulturella erfarenheter samtidigt som de får en enda, universellt erkänd examen.

“En europeisk examen skulle göra våra universitet mer konkurrenskraftiga, våra utexaminerade mer önskvärda för arbetsgivare och bättre rusta Europa för att möta framtida utmaningar”, sade en talesperson för kommissionen.

Om europeisk examen:

  • Europeisk examen automatiskt erkänd i hela EU.
  • Auktoriseras ut gemensamt av deltagande universitet.
  • Initialt erbjuds denna examen på kandidat-, magister- och doktorandnivå.
  • Designad för att ge framtidssäkra färdigheter som utexaminerade kommer att behöva.

Kommissionen betonade en gradvis utbyggnad, med en “förberedande europeisk etikett” som tilldelas befintliga gemensamma utbildningsprogram som uppfyller fastställda kriterier. I slutändan skulle en fullständig europeisk examen skapas, möjligen genom att bilda en ny juridisk institution som representerar gruppen av samarbetande universitet.

Kommissionen presenterade också relaterade förslag för att förnya kvalitetssäkringen och förbättra karriärmöjligheterna inom europeisk högre utbildning. Samtidigt som det ytterligare stärker en av Europas främsta styrkor i den globala konkurrensen: forskning och utveckling.

Källa: Europeiska Kommissionen 

Europatrender News

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *