Europeiska polischefer utfärdar brådskande varning: Kryptering hotar den allmänna säkerheten

Europeiska polischefer utfärdar brådskande varning: Kryptering hotar den allmänna säkerheten

Europeiska polischefer utfärdar brådskande varning: Ny krypteringspolicy hotar den allmänna säkerhetenEuropas främsta brottsbekämpande tjänstemän slår larm om den ökande användningen av end-to-end-kryptering i sociala medieplattformar. De varnar för att denna teknik, även om den är utformad för att förbättra integriteten, allvarligt hindrar deras förmåga att utreda och åtala för allvarliga brott.

End-to-end-kryptering förhindrar tillgång till avgörande bevis

Deklarationen, som stöds av Europol och de europeiska polischeferna, påpekar att end-to-end-kryptering kommer att förhindra teknikföretag från att upptäcka olaglig aktivitet på sina plattformar. Som ett resultat kommer polisen att förlora tillgång till avgörande bevis i fall av sexuella övergrepp mot barn, människohandel, narkotikasmuggling, mord, ekonomiska brott och terrorism.

Metas Messenger-plattform

Uttalandet sammanfaller med Metas ökade användning av end-to-end-kryptering för sin Messenger-plattform.

“Våra hem blir farligare än våra gator eftersom brottsligheten rör sig på nätet”, säger Catherine De Bolle, verkställande direktör för Europol. “För att hålla vårt samhälle och människor säkra behöver den här digitala miljön säkras. Teknikföretag har ett socialt ansvar att utveckla en säkrare miljö där brottsbekämpning och måste ha rättighet att utföra sitt arbete. Om polisen förlorar förmågan att samla in bevis, kommer vårt samhälle inte att kunna skydda människor från att bli offer för brott.”

Den gemensamma förklaringen antogs den 18 april vid ett möte för europeiska polischefer i London, som arrangerades av Storbritanniens National Crime Agency. Ledare från alla EU-medlemsstater och Schengenassocierade länder var närvarande, tillsammans med Europols verkställande direktör.

Uppmaning till handling

Polischefer efterlyser snarast samarbete mellan teknikindustrin och regeringar för att hitta lösningar som skyddar både integritet och allmän säkerhet.

Författad av
LarsGöran Boström

Learning Design- and Data ethics consultant

Europatrender News

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *