Ökad forskningsfinansieringen för att navigera global konkurrens med Kina

Ökad forskningsfinansieringen för att navigera global konkurrens med Kina

Ökad forskningsfinansieringen för att navigera global konkurrens med KinaInför den växande systemiska rivaliteten med Kina har Tysklands federala utbildnings- och forskningsministerium (BMBF) aviserat en betydande ökning av finansieringen för forskningsprojekt som fokuserar på det moderna Kina. Initiativet, med titeln “Modern China Research II”, syftar till att stärka oberoende Kinas expertis i Tyskland och Europa, vilket möjliggör en djupare förståelse för Kinas strategier, policyer och samhälleliga förändringar i global konkurrens.

Den federala forskningsministern Bettina Stark-Watzinger betonade vikten av detta beslut, och sa: 

“En sund och oberoende Kinaexpertis är avgörande för att uppfatta och genomdriva tyska intressen. Vi behöver bättre förstå den nuvarande sociala, inrikes- och utrikespolitiska utvecklingen och Kinas strategier.”

Navigera global konkurrens

Med en planerad finansiering på fem miljoner euro som ska stödja forskningsprojekt som fördjupar sig i ett brett spektrum av ämnen, inklusive sociala, inrikes- och utrikespolitiska strategier, såväl som aktuella sociala frågor inom Kina. Det slutliga målet är att informera och ge tyska och andra europeiska vetenskapliga och politiska aktörer möjlighet att fatta välinformerade beslut om samarbete med Kina, särskilt inom vetenskap och universitet.

Detta initiativ understryker den växande globala konkurrensen och det ökande behovet av samarbete för att navigera i det komplexa förhållandet mellan Tyskland/Europa och Kina. Genom att främja en djupare förståelse för Kinas interna och externa dynamik strävar Europa efter att hitta en balans mellan konkurrens och samarbete, för att säkerställa att dess intressen både skyddas och främjas på den globala arenan.

Mer information här 

Europatrender News

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *