Banbrytande idéer lyfter: Tysklands DATIpilot Roadshow genererar 300 innovationsprojekt

Banbrytande idéer lyfter: Tysklands DATIpilot Roadshow genererar 300 innovationsprojekt

Banbrytande idéer lyfter: Tysklands DATIpilot Roadshow genererar 300 innovationsprojektNär den rikstäckande DATIpilot roadshow, “Innovation on Stage”, avslutades kan dess resultat betraktas som en våg av innovationsprojekt och kreativ kraft. Från en virvelvind av idéer valdes 300 innovationsprojekt ut för finansiering. De är valda från en pool av nästan 3 000 potentiella banbrytande projektidéer.

“Tysklands outnyttjade potential för innovation är häpnadsväckande”, förklarar den federala forskningsministern Bettina Stark-Watzinger. “Med DATIpilot har vi tänt gnistan, och jag är glad att dessa 300 projekt kommer att få det stöd de behöver. Det är här social kraft möter praktisk briljans, med tonvikt på att yrkeshögskolor visar sin förmåga att omsätta idéer till action. Jag är stolt över att dessa projekt representerar hela Tyskland, vilket signalerar ett rikstäckande engagemang för framsteg.”

Snabb process för innovationsprojekt

DATIpilot är en katalysator för förändring, som underblåser snabba innovationer samtidigt som den utgör en avgörande testplats för den tyska byrån för överföring och innovation (DATI). Observationer från roadshowen kommer att forma framtiden för DATI, säkerställa kontinuerliga förbättringar och effektivisera flödet av banbrytande koncept.

DATIpilot roadshow var en virvelvindsturné som stannade till i livliga städer som Essen, Rostock, Nürnberg och Wolfsburg. Här hade nästan 600 visionärer bara minuter på sig att presentera sina drömmar inför paneler av ivriga lyssnare. Deltagarna röstade i realtid och ett nagelbitande lotteri tog med sig ännu fler ljusa idéer till nivån där finansiering väntade.

Framsteg i fokus

Projekten som nådde toppen är lika olika som de är spännande: inklusive den senaste utvecklingen av artificiell intelligens, framsteg inom medicinsk teknik och livsförändrande sociala tjänster. För att understryka programmets breda räckvidd tar ett stort antal innovationer upp verkliga sociala utmaningar.

DATIpilot förändrar vägen till finansiering i Tyskland; dess strömlinjeformade processer är en frisk fläkt. Det är ett ramverk där idéer – både tekniska och sociala – har en öppen dörr.

Källa: Departementet för utbildning och forskning

 

Kommentar från Europatrender:

DATIpilot bör laddas upp på EU-nivå och köras över hela Europa. Dess bottom-up-strategi är perfekt för att integrera och förstärka en innovativ entreprenörsanda i själva grunden för Europeiska unionen, medlemsstaterna och dess associerade länder. Från vilket skulle kunna fungera som en hörnsten för medborgarnas Europa och öka den allmänna integrationen av Europa. Detta vid sidan av all innovativ kraft, utfallet av alla projekt som görs möjliga genom bottom-up-finansiering som fungerar till att förbättra det europeiska samhället.

Europatrender News

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *