EU på jakt efter ledare inom smart och hållbar turism

EU på jakt efter ledare inom smart och hållbar turism

EU på jakt efter ledare inom smart och hållbar turismEU-kommissionen meddelade idag lanseringen av tävlingarna “Europeisk huvudstad för smart turism 2025” och “Europeisk grön pionjär inom smart turism 2025”. Dessa initiativ syftar till att uppmärksamma och belöna städer i hela Europa som går i spetsen för innovativ och hållbar turism.

Städer uppmuntras att visa upp sin användning av teknik, sitt engagemang för tillgänglighet och sitt stöd för lokala industrier. Vinnare kommer att tillkännages i november 2024 och få kampanjstöd, inklusive en video, hashtag-skulptur och omfattande kampanjer.

Europeisk huvudstad för smart turism är öppen för städer med över 100 000 invånare, medan Europeisk grön pionjär inom smart turism riktar sig till städer med mellan 25 000 och 100 000 invånare. Båda tävlingarna är öppna för EU och associerade länder utanför EU.

European Capital of Smart Tourism 2025 är den sjätte upplagan av tävlingen. Dublin valdes till Smart Capital 2024, Pafos och Sevilla 2023, Bordeaux och València 2022, Göteborg och Málag 2020, medan Helsingfors och Lyon 2019.

För mer information kan sökande gå till Guide för sökande till Europeisk huvudstad för smart turism och Guide för sökande till Europeisk grön pionjär inom smart turism.

Europatrender News

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *